Werken op de Blakstraat

De asfaltlaag op de Blakstraat wordt vernieuwd ergens tussen 14 en eind juni. Dit gaat gedurende een paar dagen hinder geven.


Work road asphalt transport construction vehicle agriculture waterway infrastructure machines paving workers asphalting 1385762

Wat gaat er gebeuren?

De asfaltlaag wordt vernieuwd. Dus niet gewoon putjes vullen, maar effectief een nieuwe laag 😃😃!! Daar keken we al lang naar uit 😃!

Dit is tussen de (Oude) Terbankstraat tot de ingang van het veld. Op het gedeelte van de Blakstraat dat enkel voor fietsers is, wordt niet gewerkt.

Wanneer gaat dat gebeuren?

Dat is niet helemaal duidelijk. Ten vroegste eind van de komende week (de 14e), anders begin van de volgende week (17 of 18 juni) gaan ze aan de werken beginnen. De verantwoordelijke bij de gemeente heeft verteld dat minstens 1x/dag de website van de werken aangepast gaat worden met de nieuwste informatie.

Hoe lang gaat de hinder duren?

Dat zou 2-3, max 4 dagen zijn.


Welke hinder gaan we ondervinden?

Zoals op het signalisatieplan te zien is, gaat verkeer naar en van de Blakstraat niet mogelijk zijn.

Met de auto zal het veld gedurende die periode niet bereikbaar zijn! Je moet verderop parkeren en dan te voet komen (hmmm).

Met de fiets kan je het veld wel bereiken via de Zijpstraat en het fiets gedeelte van de Blakstraat. Dat is de fietsweg die langs het veld gaat (groene weg op het plan). Er is een doorgang door de heg om met de fiets door te steken, vlak achter de beek op het plan. Volgens de informatie van de gemeente zal de bocht aan de ingang van het domein ook opnieuw geasfalteerd worden. Met andere woorden, vanop die fietsweg naar het veld afslaan gaat niet mogelijk zijn dus gebruik de doorsteek.

Te voet is het veld ook bereikbaar. De meest zekere weg is net zoals de fietsers gebruik maken van de doorsteek die je kan bereiken via de Zijpstraat. Je kan je kans wagen via de Terbankstraat, maar hou er rekeningen mee dat ze via die kant aan het werken zijn en de Blakstraat heel smal is. We willen liever geen ongelukken zien gebeuren.

Wat raden we aan?

Als je met de fiets of te voet of scatebord komt, ... ga je niet zoveel hinder ondervinden. Eventueel moet je omrijden via de Zijpstraat.

Voor mensen die geen alternatief hebben om met de auto te komen, raden we aan om ten laatste donderdag langs te komen. Het is mogelijk dat ze komende vrijdag nog niet begonnen zijn, dan kan je volgend weekend ook nog zonder problemen oprijden.

Hou in ieder geval de website met informatie over de werken in het oog.